söndag 19 december 2010






God jul Önskar Lussekatten och familjen Wallin

Fjärde advent


Lilla Mathilda började kräkas igen i natt och nu är hon lös i magen och det är mycket löst och ser konstigt ut. Jag ringde till 1177 och rådfrågade lite, eftersom hon också har konstaterad mjölkproteins allergi. Dom sa att magen kan bli extra känslig mot mjölk efter en magsjuka. Så nu ska hon vara 100% ifrån allt med mjölk ett tag.

Storasyster har ont i magen hon med, men har inte haft några andra symtom. Vi blir i alla fall hemma allihopa imorgon eftersom smittrisken är stor vid magsjuka.

Nu ska vi kurera oss och hoppas att alla blit friska innan julafton.

kram kram från sjukstugan

lördag 18 december 2010

Magsjuka


Såhär glad var jag inte igår...bilden togs förra helgen.

Mitt tåg var försenat igår efter jobbet så min man fick vänta på mig på stationen och när jag ringer till dagis för att meddela att vi blir lite sena, så berättar fröken att Mathilda nyss hade kräkts.

Min svärmor fyllde år och vi skulle ta med pizza och åka hem till henne och mysa med henne och barnen...det blev såklart inställt. Istället fick min man åka dit själv och lämna en pizza och present.

Sedan blev det några kräkattacker under kvällen och natten, men idag har det inte blivit något mera. Ingen annan här hemma har heller insjuknat mer än storebror som har halsont. Kanske var det något hon ätit...??

Idag hade vi tänkt åka till Marieberg och hämta ut Linneas nya glasögon och handla lite...men det blev också inställt. Kanske imorgon om alla mår bättre.

Tvättmaskin och tumlare har gått för fullt idag...och nu ska jag hänga sådant som jag inte brukar tumla. Jag kan inte låta bli att tänka på hur de gjorde förr när det blev magsjuka hemma...innan tvättmaskinerna fanns?

Kram kram

söndag 12 december 2010

Bakdag på tredje advent






Idag har vi bakat pepparkakor och lussekatter hela eftermiddagen och kvällen. Det har varit kletigt, mjöligt och roligt. På dagen var vi ute med barnen och plockade med ris från skogen. Det blev ett träningspass i snön...med barn att dra i pulkor.

Kram kram


Bygdedag



På lördagen var det bygdedag här i Finnerödja. Vi fikade (som vanligt) och handlade lotter...och vann en fint broderad julduk och Linnea vann två mjukisdjur en större och mindre isbjörn. Sedan blev det dans runt granen och tomten delade ut godisstrutar.

Snön föll nästan hela dagen, men det var lagom kallt ute så det var en perfekt dag.

Kram

torsdag 9 december 2010

Lucia ute





Ikväll var det Lucia på Linneas skola där hon går på femårs verksamhet. Hon väntade med spänning på att det var dags att gå tillbaks till skolan och lussa när vi kommit hem. Barnen var så duktiga och hade lärt sig många sånger. Lite kallt tyckte nog Linnea att det var, men det var vackert att ha det utomhus.

På tisdag är det lillasysters tur på dagis. Hon kommer att vara en liten pepparkaksgumma tror jag....eller Lucia....skulle vara kul med båda...men det går ju inte. Vi får se vilket det blir.

kram kram

onsdag 8 december 2010

Snart är det jul..och då kommer tomten....


....har vi kört stenhårt med, men då säger Linnea fem år´- nähä det är mammorna och papporna som köper julklapparna...det finns ingen tomte, -Va! säger jag. Finns det ingen tomte...vem säger det? -Det har min fröken sagt på samlingen.

Jaha vad säger man nu då tänker en överrumplad mamma?

Imorgon är det Luciafirande med femåringens grupp. Dom ska vara ute och lussa...burr..men jag har köpt ett större Lucia linne och så får det bli så mycket vita kläder under som bara går. Så nu har vi övat Lucia sånger ikväll och kronan har provats och nya batterier har satts i.

Nu väntar snart sängen och ja..snart är det jul.

kram kram

tisdag 7 december 2010


Jag har gått ner i arbetstid nu, men ungefär en gång i veckan så jobbar jag till halv fem, men börjar istället senare. På morgonen så hann vi titta på julkalendern innan det var dags för dagis och sen slapp storebror ta bussen till skolan. Jag kunde istället släppa av han på vägen. Det kändes lyxigt att kunna ha en mysmorgon med barnen.

Jag åker tåg varje dag, men ibland kan jag åka till stationen med min man och slipper då ta egen bil dit. Tyvärr har vi inga bra bussförbindelser där vi bor så att de gånger vi inte kan samåka så blir det egen bil till och från stationen.

Idag hann jag i alla fall slinka in på Netto som nästan ligger granne med mitt jobb innan jag gick till tåget och där sålde dom billiga hyacinter.

Väl hemma så möttes jag av en glad familj. Mathilda hade ätit mycket bra idag så nu har det nog läkt klart i svalget. Igår när hon åt glass så sa hon MMMMMMMM..jag förstår att det måste smaka mer nu efter hon fått bort den stora körteln.

Nu ska jag titta på House med min man, han älskar den serien.

Kram kram

måndag 6 december 2010

Skid och pulka tur



Igår kväll tog vi en liten skid och pulka tur med de små. Mathilda som knappt varit ute sista tiden ville inte alls gå in när pappa och mamma tyckte det var dags att gå in, så pappa fick snällt gå ett par varv till medans mamma och Linnea gick in och gjorde ordning thé och kvällsmörgåsar.

söndag 5 december 2010

Stickade raggisar


Dessa fina raggsockar köpte jag av en dam till småtjejerna idag. Det är hon som har gjort min beiga mössa med.Nu har jag beställt en till av henne i svart garn.

Hon bor i Röfors och har även försäljning där om någon har vägarna förbi. Hon har mycket annat med som tex torgvantar.

Ha en fortsatt fin andra advent

lördag 4 december 2010

julmarknad och julpyssel dag



Idag var vi till en liten julmarknad här i Finnerödja. Linnea var med några till från skolan och sjöng julsånger.

Vi köpte massor av lotter...men det blev inga vinster så istället tröstade vi oss med massor av fika.

Ikväll har jag och Linnea hunnit med att pyssla lite strutar.

Nu blir det kvällsfika med rostade mackor och skagenröra....smask....

Kram kram

fredag 3 december 2010

Im getting better


Hejsan allihopa...jag mår mycket bättre nu. Nu är det showtime....Loca Loca

Tack min son

Idag fick jag en försenad födelsedags present eller tidig julklapp av min fjortonåriga son.

Ibland blir man lite tårögd.

kram

torsdag 2 december 2010


Igår blev körteln borttagen. Operation gick bra och vi kom hem på kvällen. Enligt läkaren som opererade så var körteln mycket stor och hon har även stora halsmandlar.

Vi ska avvakta med operation av mandlarna tills vi sett hur mycket bättre andningen blev efter borttagningen av körteln.

Tänk vad hennes liv måste bli lättare nu när hon kan få bättre med syre.

Kram från en lycklig mamma