måndag 30 november 2009





Pepparkaksbak idag hemma hos min syster.








Har precis lämnat fyraåringen på fyraårsverksamhet, hon går tre dagar i veckan mellan 9-12. Sedan ska vi åka till min syster och baka pepparkakor...ska ta med kameran så jag kan lägga in lite bilder sen.
Har hunnit juldekorera lite mera...och satt upp de nytillverkade kransarna i olika storlekar och modeller.
Nu ska jag lyfta rumpan och göra lite sånt som måste göras här hemma innan bebis vaknar från förmiddagsluren.
kram kram






söndag 29 november 2009





Igår kväll så målades det för fullt igen och sen när färgen tog slut så öppnade min man en ny burk med färg...och vi förvirrade själar hade tagit fel färg...RÖTT...hmm...så man såg ju rött i dubbel bemärkelse...det blir att handla med färg nästa gång vi åker och handlar.

Kram kram och ha en underbar första advent allihopa

fredag 27 november 2009





Efter lite kinamat och nattning av barn så plockades adventspyntet fram....och jag och min man har ägnat kvällen och halva natten åt lite pyssel...men nu ska vi ta natt och sova ett par timmar innan den morgonpigga bebisen vaknar.

Natti natti och kram


En glad och förväntansfull fyraåring med ett paket under armen på väg till den nyblivna femåringen på lite kalas.

En bild på vår vackra katt som min syster tagit.
Idag är sonen hemma från skolan...han har ont i huvudet och är mycket trött efter sprutan igår. Hoppas att det går över snart.
I eftermiddag när min man kommit hem från jobbet ska jag och fyraåringen gå bort och gratulera en flicka här i samhället som har fyllt fem år....fyraåringen har packat in paket och skrivit kort och undrar om det inte är dags att gå snart....

torsdag 26 november 2009


Sitter med en liten som sover på min axel...något stör hennes sömn, men hon är nöjd att sova så här en stund.
Idag fick vi åka och handla lite akut en ny pump så då passade vi på att handla dessa halmhjärtan på Jula för 29 kr styck...dom får göra de slitna pardörrarna lite juliga. Tänk att julen snart står för dörren...de flesta julklappar är redan klara...men de sista...de svåraste att veta vad man ska handla till....är kvar...men till jul har vi nog klurat klart.
Nu ska jag prova att lägga ner lilla bebis i sin säng.
Kram och Natti
Idag var jag med i skolan när min trettonåring skulle få sprutan. Han har svår allergi och har adrenalin sprutor. Det gick jättebra och han reagerade inte dåligt på vaccinet. Enligt sköterskan så skulle inte det vara någon fara om man inte har äggallergi, men man ska alltid vara extra försiktig.

Annars så håller vi på för fullt här hemma med köket och jag målade in till sena timmen inatt....men det är roligt när man ser att det går framåt....lite kransar hann jag göra med...men jag har inte tagit några bilder...ska göra det när det hinns med.

En bild på vår underbara katt som smyger med lite här och där....inatt sov han på skötbordet på nedervåningen och en annan natt sov han på skötbordet på övervåningen och ibland hittar vi honom i vagnen....dock aldrig när bebis ligger där...han är mycket försiktig.

tisdag 24 november 2009


Här håller min man på att bygga hyllor...så nu ska jag måla när jag får lite tid över...ikväll kanske med lilla fyraåringen.
Så här blev gardinerna så länge. Tog gamla panelgardiner och sydde om till kappor (vi har två fönster) och ett gammalt lakan till förhängen. Efter jul ska vi ha blå vita gardiner.

lördag 21 november 2009

Idag blev det en lång skogspromenad. Vädret var verkligen underbart och imorgon har dom lovat regn. I skrivande stund har min man somnat med bebisen. Jag var inne och tjuvtittade nyss och dom sov så sött båda två. Vi har haft en myskväll med chips, dip och smågodis. Jag funderar på om jag ska börja sy på gardinerna ner till nya köket. Det är två stora fönster som jag tänkt sy cafégardiner till för att få mindre insyn. Stången ska fästas på en hylla där vi tänkte ställa blommor. Nu ska jag nog ner och mäta på fönstrena och sätta igång.

Kram Sari





































fredag 20 november 2009

Idag var jag in på loppis och hittade denna...det är fyra likadana krukor...min man tyckte att vi skulle ha blockljus i som en adventsljusstake och jag funderade på vita hyacinter...är det någon som vet om det är en ljusstake eller blomkrukor?

Mitt i all renovering så måste man ju ta sig tid till annat så jag, fyraåringen och bebisen tog oss en lång promenad i skogen härom dagen och fick med oss lite hem att pyssla med. Min man hittade lite najtråd som jag har försökt att forma till God Jul. Gjorde en med fyraåringens namn också...så hon testade lite olika kombinationer...som God Jul Linnea...eller Linnea God Jul....eller God Linnea Jul. Jag tänkte att man kanske kunde göra såna som bordsplacering till jul.

Här håller ett "nytt" kök på att växa fram sakta men säkert. Då det mesta är sådant som kan återanvändas så måste min man räkna och fundera om och om igen för att få det att stämma. Det blir lite tokigt med fönstret, men när listerna kommer på plats så tror vi att det kommer att smälta in bättre.

tisdag 17 november 2009



Idag fick barnen sina sprutor på BVC. Det gick mycket bra och ingen av barnen verkar ha ont nu och så får vi hoppas att det förblir.
Kommer nerifrån tvättstugan där jag håller på och avverkar ett berg av tvätt (the never ending story) och nu ska vi ta en kopp thé och en hård smörgås innan det är dags att ta natt.
Kram Sari

Vad vi längtar tills man får plocka fram julsakerna igen. Detta lilla hus köpte jag och fyraåringen (då treåring) förra året på en loppis. Nu har hon och jag nedräkning tills vi ska ta fram kartongen och ställa fram småtomtarna.
Tills dess får vi göra lite pyssel. Tänkte gå ut i skogen i helgen och se vad vi hittar i naturen för att göra kransar.
Kram Sari

måndag 16 november 2009

Våran lillkisse myser i våran säng. Det är snart dags att knoppa för oss vuxna med...det är minsann lätt att vara uppe alldeles för länge när barnen har somnat och fixa och dona med både det ena och det andra. Idag har jag och de små varit till öppna förskolan och träffat lite andra mammor med småbarn. Imorgon ska vi till BVC på sexmånaders kontroll och samtidigt vaccinera barnen mot svininfluensan.


lördag 14 november 2009

Detta porslin tänkte vi försöka börja samla på...så när vi blir pensionärer kanske vi har en komplett servis...fniss


En ful guldig gipsspegel ommålad till en vit spegel...tänk vad lite färg kan förändra.
Nu har vår första tallrikshylla kommit upp på väggen...jag har två till att måla.

torsdag 12 november 2009



Min man gjorde en fin tårta till min födelsedag.

Vackra blommor från jobbet till min 40-års dag.